Het Muntplein: RECLAME! RECLAME! RECLAME!



Op dit beeld kijk je uit op het Muntplein rond het jaar 1912. Links staat de Munttoren, rechts is de ingang van de Kalverstraat. Op de hoek daarvan zie je een klassieke reclamemuur. De eigenaar van het pand verhuurt deze aan een reclamebureau. En die zorgen ervoor dat elk mogelijk stukje gevuld is met commercie!



Links op het dak prijst het merk Salem Aleikum uit Dresden haar Yenidze sigaretten aan, rechts doet Reckitt dat met haar 'zakje blauw wasmiddel'. Een verdieping lager wijst L. Fles & Co waar zijn handige waar voor jouw bedrijf en winkel te koop zijn. Een daarvan is de moderne RONEO kopieermachine!


Verdeeld over de muren tussen de ramen van de tweede verdieping staat groot SOLO, de in die dagen populaire margarine van de firma Jurgen uit Belgiƫ. Daaronder zie je onder andere de golvende advertentie van J. le Minje en zijn smaakvolle Nectar-jenever. En daaronder staat de naam van H. Kiek en zoon, die verkopen tot in de jaren zestig horloges en sieraden in hun winkel aan de Leidsestraat.


Reguliersdwarsstraat 106: DE GARAGE VAN REMBRANDT

Hobbemakade 63: HUIZEN, TEGELS EN MUURVLAKTE

Kloveniersburgwal 143: THOMSON'S PUDDING AANPAK

WAAR ZIJN WANDWOORDEN zie het op deze kaart


WANDEL MET WANDWOORDENHIP IN WANDWOORDEN

WAT ZIJN WANDWOORDENWIE IS WANDWOORDEN

facebookinstagram

historisch beeld en informatie: Stadsarchief Amsterdam
huidig beeld: WandWoorden
wijk: Centrum, Burgwallen - Nieuwe Zijde