LOOP LANGS WANDWOORDEN

Zin in een WandWoorden wandeling met gids? Het duurt zo'n anderhalf uur en er lopen niet meer dan drie nieuwsgierigen met je mee. Per persoon kost het €10,-. Mail of bel!

Edd Simons
edds@xs4all.nl
06 41207634
Wandel door het oostelijke deel van De Pijp langs bijvoorbeeld de kruidenierswaren aan de Van Woustraat, de rijtuigenfabriek aan de Amstel, het plaatwerk van Plantinga, de schoenen van Wenskat, de ballen van Wilhelmina, hoeden van Jan Steen en de saloon aan de Van Ostadestraat!

Laat je verrassen door het uithangbord van de broodfabriek van weduwe De Jong aan de Nieuwezijds Armsteeg, verf en glas verkoop aan de Dirk van Hasseltssteeg, de schoenmaker Barlag aan de Sint Nicolaasstraat, de handige smeden Hekma en De Mols aan de Oude Braak, de Weener bakkerij en de Vorstenlanden van Huf aan de Zoutsteeg, de smaakvolle likeur van Wildeman aan de Kolksteeg en om de hoek de eierhandel van Jansen aan de Nieuwenzijds Kolk!

De wandeling gaat langs de tabak van Deli, trotse tegels op arbeiderswoningen, het Smalle Pad van Kruyswijk, het smeedwerk van de Planciusschool, de teer van het Prinsen- en de Reus van het Bickerseiland, de stomende fabriek van Henk Jonker, de IJzerstaven van Van der Vliet, het pakhuis van Wilhelmina, de Gouden Reael op de Zandhoek, de meelfabriek van Holland enzovoort!

De tocht door de Spaarndammerbuurt loopt onder andere langs het koffiehuis van de havenarbeider, de beletterde arbeiderswoningen van de Amsterdamse School, de eigenwijze cijfers van Michel De Klerk, het sociale brood van De Tijdgeest, de delicatessen van Johan, langs de melkfabriek aan de Adrichemstraat, het beschuit van Hille en de slijterij van Helt.

In deze tour door de Nieuwmarktbuurt ontmoet je de leverancier van Houdini, het chemische glas van Delius, leer je hoe je je boot bouwt met Eduard, komen we langs de biscuits van Van Doesburg, de likeur drinkt van Chrispijn, de koffie van Meyer smaakt en nog veel meer!

OVER WANDWOORDEN

WIE IS WANDWOORDEN

HIP IN WANDWOORDEN

HOME